Autentické kurzy varenia priamo od Toskáncov máme pre Vás hneď v niekoľkých variantoch. Užite si rodinnú atmosféru vidieckeho života v šarmantnom Agriturisme alebo typický život v malom toskánskom mestečku mimo hlavných turistických trás s úžasnými trhmi, kaviarňami s aperitívmi a malými obchodíkmi. Hlavnou náplňou každého účastníka je užiť si Toskánsko všetkými chuťovými bunkami a zasvätiť sa do tajov toskánskej kuchyňe. Naša sprievodkyňa zabezpečí, že rýchlemu tempu Talianov budete s prehľadom stíhať, a taktiež všetkému rozumieť.

Naviac sa už teraz Vaše labužnícke bunky môžu tešiť na ochutnávky unikátnych miestnych syrov, olejov a vín. Zoberte svojich priateľov a urobte si víkend, z ktorého budete mať doma radosť ešte dlho! Malé skupiny, pravosť a dostupnosť to sú naše úžasné kurzy varenia pre Vás. Jednoducho dovolenka zase trochu inak!


V cene je zahrnuté
◦ ubytovanie na 3 noci v Agritourismo Il Calesse v dvojlôžkovej izbe s raňajkami
◦ 2 lekcie toskánskej kuchyne
◦ 1x večera, 1x obed
◦ návšteva vinárstva a syrárne spojená s ochutnávkou
◦ poldňová gurmánska exkurzia v meste Pistioa s ochutnávkami
◦ slovenský sprievodca počas celého pobytu
◦ miestnu daň

Cena nezahŕňa
◦ dopravu, vreckové a iné výdavky nešpecifikované v tejto ponuke (v ponuke viaceré možnosti dopravy)
◦ individuálne cestovné poistenie


PRÍKLAD KURZU VARENIA – LEKCIA VARENIA Č.1

◦ Typické domáce cestovinové špeciality- maccheroni, pappardelle, pasta ripiena, gnocchi di patate
◦ Divé bylinky v kuchyni: vitalba, borragine, ortica, insalata di campo
◦ Toskánske koláče a sušienky: cantuccini con il vinsanto, torta della nonna

VÝSLEDNÉ MENU
◦ gnocchetti di patate alla borragine
◦ pappardelle agli asparagi di campo e pancetta (omáčka z divej špargle a slaninky)
◦ frittatina di vitalba (omeleta s vitalbou)
◦ torta della nonna (pudingový koláč)
◦ cantuccini alle mandorle con vinsanto

PRÍKLAD KURZU VARENIA – LEKCIA VARENIA Č.2
◦ Zo záhradky rovno na stôl: čerstvá sezónna zelenina
◦ Bravčové mäso- charakteristika a rôzne spôsoby prípravy
◦ Cestoviny frolla

VÝSLEDNÉ MENU
◦ fettunta (chlieb a olej)
◦ bruschetta al pomodoro
◦ pappa al pomodoro (typická toskánska špecialita pripravovaná z chleba a paradajok)
◦ carrè di arista al vinsanto con salsa di verdure (bravčová panenka s vinsantom a zeleninovou omáčkou)
◦ crostata di marmellata (marmeládový koláč) 

* konkrétne vinárstva a oblasti sú potvrdené v čase záväznej rezervácie